Water gespoelde urinoirs

Het is bekend en zelfs breed geaccepteerd
dat met 'water gespoelde urinoirs' veel onderhoud vergen
en zijn dan ook verantwoordelijk voor een behoorlijke kostenpost.

Is dit uw visitekaartje?

smerige toestanden watergespoelde urinoirs
smerige toestanden watergespoelde urinoirs
smerige toestanden watergespoelde urinoirs
smerige toestanden watergespoelde urinoirs

VERVUILING
Vervuilde urinoirs door afzettingen en vuile spoelranden, tevens de ideale broedplaats voor bacteriën die leiden tot onfrisse situaties. Dit probleem wordt bestreden met diverse agressieve producten om de hygiëne nog enigszins op peil te houden. Chloor, ontkalker, azijn en zelfs zoutzuur worden gebruikt voor het verwijderen van de aanslag van urinesteen.
Dit beschadigd ongemerkt het​ glazuur dat poreus raakt met als gevolg dat het aanwezige spoelwater met urineresten het urinoir binnendringt. Na enkele jaren is dit al duidelijk waarneembaar en worden er ongemerkt nog meer maatregelen getroffen, giftige geurblokken, geurmatjes, chemische toevoegingen en ruimteverfrissers, om de hygiëne en een frisse omgeving nog enigszins te kunnen waarborgen.

URINESTEEN
Het stilstaande water, met daarin achtergebleven urine, veroorzaakt ​verstoppingen en een sterke vervuiling van uw urinoirs​. De vorming van urinesteen bij met water gespoelde urinoirs is om die reden ook één van de grootste problemen.​

SLUIPKOSTEN
Losgesneden kitranden als gevolg van verstoppingen, lekkende en niet juist afgestelde of in het geheel niet werkende spoelknoppen, de (elektronische) spoelinrichting heeft het weer eens begeven, de aanblik van roestige toevoerleidingen,......etc.
Niet alleen het ongemak en de vaak smerige aanblik voor u en uw bezoekers is ergerlijk. Er gaan heel wat onnodige uren aan schoonmaak en kosten voor de instandhouding van met water gespoelde urinoirs​ (​ook loonkosten) ​verloren.

​Indien met regelmaat door verstopping de sifons vervangen moeten worden of zelfs de afvoer ontstopt moet worden, is er al snel sprake van een investering die ruim hoger ligt dan de aanschafkosten van UriNed watervrije urinoirs.

Als je 3 minuten aan het schrobben bent om een met water gespoeld urinoir weer schoon te krijgen, praat je simpelweg over ca. € 0,70  aan loonkosten per urinoir,   elke dag.
Dat is € 250,- per jaar .... PER URINOIR! 

Tel daarbij op de kosten voor instandhouding ontstaan door verstoppingen,  alle schoonmaak middelen die u verbruikt, denk aan de vaak immense hoeveelheid aan rommel in de werkkast, alleen bedoeld om de sanitaire ruimte enigszins fris maar bovenal hygiënisch te houden​.
In de meeste situaties een hopeloze opgave.

​SAMENGEVAT... Smerige toestanden die ongemerkt een behoorlijk aantal schoonmaakuren en -middelen vergen. Te veel om op te noemen wat in de doorsnee werkkast staat aan onnodige producten die een behoorlijke aanslag doen op uw financiële middelen. Deze sluipkosten worden zelden gespecificeerd en vallen veelal onder een algemene kostenpost. In de praktijk zijn deze sluipkosten dan ook een sterk onderschatte schakel van het het facilitair proces.​
Kapitaal dat u letterlijk in het riool spoelt!

smerige toestanden watergespoelde urinoirs verstopte urinoirs

VOORDELEN van met water gespoelde urinoirs ...Daar kunnen wij heel kort over zijn.

​Zo kan het ook!

onderhoudsvrije watervrije urinoirs
onderhoudsvrije watervrije urinoirs
onderhoudsvrije watervrije urinoirs


​WATERVRIJE URINOIRS ... met garantie op een probleemloos functioneren!

Vraag een ​Prijsopgaaf

Download de rekentool

Gebruik de rekentool waarmee u uw huidige situatie met water gespoelde urinoirs kunt vergelijken.

Stap over op watervrije urinoirs

UriNed maakt de belofte waar en garandeert met haar afsluittechniek een optimaal en probleemloos functioneren en geeft u de zekerheid van een betrouwbaar watervrij urinoir.

UriNed watervrije urinoirs:

- Minimaal onderhoud

- Geen urinesteen

- Geen verstoppingen

Het onderhoud met de biologische reiniger kan door iedereen in enkele seconden worden uitgevoerd ​en waarborgt een lang aanhoudende hygiëne​. De biologische reiniger wordt geleverd als concentraat, is volledig afbreekbaar, bevat geen oplosmiddelen of agressieve stoffen​.

watervrij urinoir - waterloos urinoir - droog urinoir
wasserfreies Urinal - waterfree urinal

niet te verwarren met waterarme urinoirs