Water gespoelde urinoirs

Het is bekend, merkwaardig genoeg zelfs breed geaccepteerd, dat met 'water gespoelde urinoirs' veel onderhoud vergen
en zijn dan ook verantwoordelijk voor een behoorlijke kostenpost.

Is dit uw visitekaartje?

​​Niet alleen het ongemak en de vaak smerige aanblik voor u en uw bezoekers is ergerlijk.

smerige toestanden watergespoelde urinoirs
smerige toestanden watergespoelde urinoirs
smerige toestanden watergespoelde urinoirs
smerige toestanden watergespoelde urinoirs

VERVUILING

smerige toestanden watergespoelde urinoirs verstopte urinoirs

Vervuilde urinoirs door afzettingen en vuile spoelranden, tevens de ideale broedplaats voor bacteriën die leiden tot onfrisse situaties.
Om dit probleem te bestrijden en watervrije urinoirs ​te laten functioneren wordt er een toevlucht gezocht naar geurmaskeerders, chemische toevoegingen of luchtverfrissers,​​ chloor, ontkalker, azijn en zelfs zoutzuur worden gebruikt voor het verwijderen van de aanslag van urinesteen.
Dit beschadigd ongemerkt het​ glazuur dat poreus raakt, met als gevolg dat het aanwezige spoelwater met urineresten het urinoir binnendringt. Na enkele jaren is de muffe lucht al duidelijk waarneembaar en worden er ongemerkt nog meer maatregelen getroffen​ om de hygiëne en een frisse omgeving nog enigszins te kunnen waarborgen.
Onnodige producten die een behoorlijke aanslag doen op uw financiële middelen. ​In de meeste situaties na enkele jaren al een hopeloze opgave.
​Er gaan ook heel wat onnodige uren aan schoonmaak en kosten ​voor de instandhouding​​ (​ook loonkosten) ​verloren.

SLUIPKOSTEN
Kapitaal dat u letterlijk in het riool spoelt!

Deze kosten worden zelden gespecificeerd en vallen veelal onder een algemene kostenpost. In de praktijk zijn deze sluipkosten een sterk onderschatte schakel van het het facilitair proces.
Losgesneden kitranden als gevolg van verstoppingen, lekkende en niet juist afgestelde of in het geheel niet werkende spoelknoppen, de (elektronische) spoelinrichting heeft het weer eens begeven, siphons vervangen, alle schoonmaak middelen die u verbruikt, denk aan de vaak immense hoeveelheid aan rommel in de werkkast, de aanblik van roestige toevoerleidingen,......etc.


Als je 3 minuten aan het schrobben bent om een met water gespoeld urinoir weer schoon te krijgen, praat je simpelweg over ca. € 0,70  aan loonkosten per urinoir,   elke dag.
Dat is minimaal € 250,- per jaar .... PER URINOIR! 


​Er is al snel sprake van een ​kostenpost die ruim hoger ligt dan de aanschafkosten van UriNed watervrije urinoirs.

URINESTEEN
Het stilstaande water, met daarin de achtergebleven urine, veroorzaakt verstoppingen en een sterke vervuiling van uw urinoirs. De vorming van urinesteen bij met water gespoelde urinoirs is om die reden ook één van de grootste problemen.

VOORDELEN van met water gespoelde urinoirs ...Daar kunnen wij heel kort over zijn.

​Zo kan het ook!     ​Aan u de keus...

onderhoudsvrije watervrije urinoirs

Download de rekentool

Vergelijk de ​huidige situatie versus watervrije urinoirs​.

Stap over op watervrije urinoirs,
aan u de keus.

UriNed maakt de belofte waar en garandeert met haar afsluittechniek een optimaal en probleemloos functioneren en geeft u de zekerheid van een betrouwbaar watervrij urinoir.

UriNed watervrije urinoirs:

- Minimaal onderhoud

- Geen urinesteen

- Geen verstoppingen

Het onderhoud met de biologische reiniger kan door iedereen in enkele seconden worden uitgevoerd ​en waarborgt een lang aanhoudende hygiëne​. De biologische reiniger wordt geleverd als concentraat, is volledig afbreekbaar, bevat geen oplosmiddelen of agressieve stoffen​.

watervrij urinoir - waterloos urinoir - droog urinoir
wasserfreies Urinal - waterfree urinal

niet te verwarren met waterarme urinoirs